Poradna Uriage BéBé creme minerale SPF50+ T 50 ml

Autor: | Vloženo: 30.06.2018 000 17:29 | Témata: Poradna Uriage BéBé creme minerale SPF50+ T 50 ml

Faktor mimo stín

Dobrý den,

na produktu je u faktoru SPF 50+ uvedena hvězdička a u ní vysvětlení "Nepřímé vystavení na slunci" s tím, že na krému je důrazné varování, že děti nikdy nesmí na přímé slunce, mají se namazat a být ve stínu a oblečené.

Mohu se tedy zeptat, jaký faktor má tento krém při normálním klasickém použití, na který se krémy pořizují, tj. přímé vystavení slunci?

Jste s krémem spokojeni?

Díky

Petra

  • 30. června 2018 - Oficiální zástupce obchodu INVE-Beauty

    Dobrý den,
    dětská pokožka je vůči slunečnímu záření mnohem náchylnější než dospělá. Batolata a kojenci nutně potřebují pokrývku hlavy a těla. Dospělí, a tím spíše děti, by neměli chodit na intenzivní polední slunce (mezi 11. a 16. hodinou), kdy je riziko spálenin největší.
    Před pubertou není přirozený ochranný systém dětí ještě plně funkční. Může tak docházet k závažnému poškození pokožky. Děti do 1 roku by nikdy neměly být vystavovány přímému slunci! Děti bychom měli chránit přípravky s vysokou, nebo velmi vysokou ochranou. Děti mají vnímavější kůži k vlivům UV. Ještě nemají dokonalou tvorbu barviva - pigmentu, který kůže potřebuje při opalování. Mají také tenčí kůži a dochází u nich k hlubšímu průniku slunečního záření (hlavně UVB). Tento fakt je třeba mít na zřeteli, pokud má Vaše dítě na kůži mateřská znaménka. Tato místa chraňte s větší intenzitou.
    U UV filtrů se můžete setkat se dvěma druhy. Buď se jedná o UV filtr chemický (organický) nebo filtr fyzikální (minerální).
    Chemické filtry pronikají do kůže, kde pohlcují UV záření. Jejich působení začíná minimálně 30 minut po aplikaci přípravku. Fyzikální filtry se do pokožky nevstřebávají a zůstávají na povrchu. Díky tomu UV záření odrážejí a působí prakticky ihned po aplikaci přípravku. Jsou fotostabilní, nedráždí, nevyvolávají alergické reakce a pro malé děti jsou vhodnější.
    Přípravky s označením SPF 30 odfiltrují přibližně 96,7 % UV záření a přípravky s SPF 50 blokují zhruba 98 % UV záření záření.
    Číslo ochranného faktoru vyjadřuje, kolikrát je po jeho použití prodloužen pobyt na slunci, aniž pokožka následně zrudne. Vyjadřuje tak hlavně ochranu před UVB zářením, které je hlavní příčinou zarudnutí.
    I ve stínu dochází díky odrazu UV k ozáření kůže. Mraky na obloze propouštějí asi 80% slunečního záření.
    Faktor 50+ je nejvyšší možný faktor a jeho účinnost se snižuje například po koupání, spocení či usušení se ručníkem. Pro zachování optimální účinnosti je důležité aplikovat přípravek optimálně 1x za 2 hodiny nebo i dříve.
    Přípravek Uriage Bebe creme minerale SPF50+ neobsahuje organické chemické filtry a má vysokou snášenlivost. Termální voda Uriage posiluje účinek vitaminu C a E a aktivuje rozvádění vitamínu C do buněk.

    Přeji hezký den,
    Veronika Sádlíková

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.