Poradna Přípravky na opalování


Autor: | Vloženo: 01.06.2011 000 14:58 | Témata: Poradna Přípravky na opalování

Jak se často natírat opalovacím krémem?

Dobrá den,chci se optat, jak často se mám natírat opalovacím olejem nebo krémem?Všude je napsáno půl hodiny před opalováním, ale pak nevím jak často. Jednou sem někde viděl tabulku, ale už si to nepamatuji. Faktor se násobí minutama?(např. každý faktor 10min, takže při faktoru 6 se natírat každou hodinu.)? Předem děkuji za odpověd

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    1. června 2011 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,
    jednotná zkratka SPF pochází z anglických slov „sun protection factor“, v překladu tedy něco jako faktor ochrany před sluncem. Označuje, kolik UVB paprsků přípravek propustí k pokožce. Například krém s faktorem SPF 20 propustí pouze jednu dvacetinu paprsků, což znamená, že doba bezpečného pobytu na slunci se může prodloužit až dvacetkrát. Bezpečnou dobou pobytu na slunci se standardně rozumí doba, po jakou můžete zůstat na slunci, než vaše pleť zčervená. Jestli tedy bez použití opalovacího přípravku běžně zčervenáte za 15 minut, aplikace opalovacího krému s SPF 20 vám zaručí bezpečný pobyt na slunci až na 300 minut. Tedy měla by ho zaručit v ideálním případě. Samozřejmě se zde pohybujeme pouze v teorii. V praxi je třeba vzít v úvahu různé aspekty, jako je koupání se ve vodě, otírání ručníkem, pot a podobně, které působení ochranného faktoru oslabují. Odborníci proto doporučují přemazávat se opalovacím přípravkem každé dvě hodiny.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.