Poradna Přípravky na opalování


Autor: | Vloženo: 18.07.2012 000 19:56 | Témata: Poradna Přípravky na opalování

Jak dlouho se opalovat ?

Dobrý den jsem fototyp č.3 a ještě jsem se nikdy neopaloval jak dlouho se mám denně opalovat ? Bude stačit třeba 2-3h denně ?

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    19. července 2012

    Dobrý den,
    dermatologové se shodují na tom, že fototyp 3 si může dovolit nechráněný pobyt na slunci maximálně 15 až 20 minut. Opalovací přípravky prodlouží dobu pobytu na slunci. Při použití kvalitního opalovacího přípravku nám číslo faktoru říká, kolikrát déle můžeme zůstat na slunci, než bychom si mohli dovolit bez použití ochranného krému. Např. při použití krému s SPF 10, prodloužíte pobyt na slunci na cca 150min.
    Vždy je třeba dodržovat základní zásady.
    Např. Nepobývat na přímém slunci mezi 11 a 15 hodinou, nezapomínat, že slunce opaluje, i když není zcela jasno.Nebezpečí představují i sluneční paprsky odražené od vodní hladiny, písku a betonových ploch. Slunce také působí intenzivněji ve vyšších nadmořských výškách.
    Podle typu kůže, intenzity slunečního záření a délky slunění zvolit opalovací krém s dostatečně vysokým faktorem a nanášet ho půl hodiny před opalováním, nanášení krému pravidelně opakovat, zejména po koupání.
    Se sluněním začít postupně a pobyt na slunci prodlužovat.
    Při dlouhodobém pobytu na slunci pozor na úpal či úžeh.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (6)
    • Ne (4)

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.